High Performance Speed Skating Programs
OVAL HIGH PERFORMANCE SPEED SKATING PROGRAMS
Home to the Canadian Olympic Long Track team during the Vancouver 2010 Games, the Richmond Olympic Oval is dedicated to continuing its Olympic legacy. Our world-class facility hosts a variety of speed skating programs for all ages and abilities.
Dedicated to providing speed skating programs for those who want to try it for the first time, those looking to develop their skill and those seeking to one day wear the maple leaf on the
The High-Performance Speed Skating Program is designed to create a fun and focused training environment for Train to Train (T2T) and Learn to Compete (L2C) speed skaters between the ages of 12 and 18 years old.
Training will focus on building and optimizing aerobic capacity, racing strategy/tactic and other sport specific skills. Under the direction of Speed Skating Canada’s LTAPD model , our goal is to create a program that is developmentally appropriate for T2T and L2C age and physical ability.
|** 3:45pm to 5:15pm Ice Session (90min) 5:45pm to 6:45pm RIDE session (60min) * 9:00am to 10:00am Mental Performance Session ONLINE first Sunday of every month||4:00pm to 5:15pm Strength & Conditioning Session (75min)||5:00pm to 6:00pm Dryland session (60min) 6:30pm to 8:00pm Ice session (90min)||4:30pm to 5:45pm Strength & Conditioning Session (75min)||5:00pm to 6:00pm Dryland session (60min) 6:30pm to 8:00pm Ice session (90min)||*3:30pm to 4:30pm Yoga Session ONLINE every other Friday||OFF|
*Sunday Sessions the Oval are every Sunday in September and every other Sunday starting October 4th (Oct 4, 18, Nov 1, 15, 29, Dec 6, 20).
|October 2020– $571+tax||Ice + Ride $35+tax/session|
Strength + Conditioning $25+tax/session
Program registration will be on a monthly basis. Athletes have the option to register for specific days with a minimum of 3 registered days.
For more information, please contact head coach, Nicole Garrido by phone at (604) 809-1668 or email